Multifunkčná sklopná stena nahradila zastarné prístroje na rádiológii

26.09.2008 Poprad

Poprad 26. septembra (TASR) - Zrekonštruované rádiologické pracovisko s novou multifunkčnou sklopnou stenou Multidiagnost Eleva odovzdali dnes do používania v popradskej nemocnici.
Minister zdravotníctva Slovenskej republiky Richard Raši na slávnosti vyzdvihol, že \"dochádza ku komplexnej obmene prístrojovej techniky a Poprad je príkladom toho, že aj v nemocnici, ktorá nie je fakultnou, alebo nie je v hlavnom meste či inom z veľkých slovenských miest, sa dá robiť kvalitná medicína s modernou prístrojovou technikou. Z hľadiska celého regiónu to hodnotím výrazne pozitívne. Aj primár tohto oddelenia je špička v intervenčnej rádiológii z hľadiska celého Slovenska\". Šéf rezortu pripomenul aj výzvu operačného programu zdravotníctvo, ktorá má slúžiť na rekonštrukciu a modernizáciu nemocníc. Príklad popradskej nemocnice tak môžu nasledovať ďalší.
Inštalácia zariadenia zavŕšila hlavnú etapu modernizácie rádiologického pracoviska, kde doposiaľ používali prístroje staršie ako 20 rokov. Nový digitálny röntgen rozšíri paletu výkonov o angiografické vyšetrenia a o výkony intervenčnej rádiológie, ktoré pacienti popradského regiónu absolvovali v iných zdravotníckych zariadeniach, často vzdialených aj stovky kilometrov. Modernizácia rádiologického oddelenia zvýši kapacitu vyšetrení o viac ako 30 percent, čo prispeje k skráteniu čakacích lehôt na rádiologickú diagnostiku. Ide o investíciu za 24,5 mil. Sk (813.251,01 eur).
Vedenie Nemocnice Poprad, a.s. prevzalo dnes aj certifikáty Integrovaného systému riadenia kvality a enviromentu podľa normy ISO 9001:2000 a ISO 14001:2004. Proces zavádzania systému riadenia kvality a enviromentu rozbehli v roku 2007.
 

Vyberte región